Інформація про режим роботи, сервіси та операції з коштами клієнтів АТ «Укрексімбанк» у період карантину

Чи працюватимуть під час карантину відділення Банку?

З 12 травня вся мережа Укрексімбанку працюватиме в штатному режимі, за адресами та графіками, розміщеними на вебсайті банку.

Водночас у відділеннях зберігається санітарно-гігієнічний контроль з перервами для проведення провітрювання та дезінфекції приміщень. Обслуговування здійснюється з обов’язковим використанням захисних масок працівниками та клієнтами.

Також нагадуємо, що більшість типових операцій можна зробити дистанційно за допомогою онлайн-сервісів – системи інтернет-банкінгу та мобільного додатку Enter Exim.

Чи можу я знімати кошти у банкоматах?

Ви можете знімати готівку зі своїх платіжних карток, жодних додаткових лімітів на зняття готівки на час карантину Укрексімбанком не встановлено.

Ми піклуємось про вашу безпеку, тому рекомендуємо, з метою мінімізації контактів з готівкою у період карантину, надавати перевагу розрахункам платіжною карткою або Apple Pay / Google Pay.

Чи застосовуються додаткові бонуси при переоформленні/пролонгації депозитів фізичних осіб?

Розмір процентної ставки збільшується при переукладанні/пролонгації договорів банківських вкладів на новий термін. Для зручності розрахунку прибутковості вкладу рекомендуємо скористатися депозитним калькулятором.

З інформацією про додаткові бонуси для вкладників можна ознайомитися на вебсайті АТ «Укрексімбанк» у розділі Бонуси до процентних ставок за депозитами фізичних осіб.

У мене закінчується термін дії картки. Чи потрібно мені їхати до банк для її перевипуску?

Укрексімбанк продовжить роботу карток, термін дії яких закінчується в період карантину. Таким чином, картки, термін дії яких закінчується у квітні або пізніше, продовжать працювати до кінця карантину.

Наголошуємо, що за такою карткою будуть доступні операції зняття готівки в банкоматах будь-яких банків, проте можливі відмови при розрахунках у деяких торговельних підприємствах та через Інтернет, адже це залежить від налаштувань ПОС-терміналів та сайтів інтернет-торговців.

Ви також можете замовити перевипуск картки дистанційно, звернувшись до Контакт-центру Банку за телефоном 0-800-50-44-50, або, у випадку з зарплатними картками, до Вашого роботодавця.

Мою картку пошкоджено/або викрадено. Чи потрібно мені їхати до банку для її перевипуску?

Ви можете замовити перевипуск картки дистанційно, звернувшись до Контакт-центру Банку за телефоном 0-800-50-44-50.

Ми також наполегливо рекомендуємо нашим клієнтам використовувати сервіси для безконтактної оплати Apple Pay, Google Pay та Garmin Pay, адже картки, зареєстровані у цих електронних гаманцях, продовжують працювати навіть у випадку, якщо фізична картка відсутня.

Чи працюють в умовах карантину сховища індивідуальних сейфів? Чи можна їх відвідати?

Так, банківські сховища працюють і доступ наймачів до індивідуальних сейфів не обмежується. Актуальну інформацію щодо вільних індивідуальних сейфів у системі банку розміщено в оголошенні на вебсайті.

Чи є в наявності вільні індивідуальні сейфи банку у м. Києві? А в інших установах банку?

У мене закінчується (закінчився) термін користування індивідуальним сейфом, але через карантинні заходи не можу дістатися до банку та переоформити договір. Що робити?

На період до кінця карантинних заходів у разі несвоєчасного повернення банку 2 (двох) ключів від сейфу, банк не стягуватиме штрафні санкції, передбачені умовами Договорів.

Мені треба терміново переказати 5000 грн на лікування родичу, який знаходиться в іншому місті, але я не знаю номер його картки, щоб поповнити її. Що робити?

Ви можете скористатися системою термінових грошових переказів Банку «EximCash»:

• вказати прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) одержувача
  • здійснити переказ (маючи при собі паспорт)
  • отримати контрольний номер (9 знаків) та вже через кілька хвилин після відправки ваш родич може отримати гроші у будь-якій установі банку (що працює в умовах карантину), за наявності паспорту.

Тарифи системи

Як сплатити комунальні та інші платежі в умовах карантину?

За умови використання платіжної карти банку та Інтернет-банкінгу Enter EXIM® є можливість здійснювати оплату комунальних послуг, не виходячи з домівки, уникаючи черг, у цілодобовому режимі, з суттєвою економією – комісія банку за здійснення безготівкового платежу з використанням системи електронного банкінгу встановлена на рівні 2 грн.

Які заходи запроваджує Банк щодо зменшення кредитного навантаження на позичальників за споживчими кредитами?

За кредитними лініями відкритими на умовах карткового кредитного продукту «Бонус» - кредитна лінія до зарплатного карткового рахунка», за умови підписання додаткової угоди до Договору про відкриття кредитної лінії до рахунку, передбачена можливість лонгації кредитного ліміту на 12 місяців, що дасть можливість зменшити щомісячні платежі за кредитом.

Позичальники, що мають зобов’язання за кредитами, виконання яких забезпечені іпотекою, та потрапили у скрутне фінансове становище, можуть звернутись до установ Банку, де обслуговуються (в телефонному режимі або надіславши звернення на електронну адресу менеджера), з метою розгляду можливості проведення реструктуризації кредитної заборгованості на індивідуальних умовах.

Чи застосовує Банк штрафні санкції за прострочення сплати зобов’язань за кредитом в період дії карантину?

Банк дотримуючись вимог та норм чинного законодавства України, у разі прострочення сплати зобов’язань за кредитами фізичних осіб, з 01.03.2020 не застосовує пеню за прострочення виконання позичальником зобов’язань за кредитним договором на період дії карантину.

Чи застосовує Банк штрафні санкції за невиконання умов кредитних договорів, виконання зобов’язань за якими забезпечено іпотекою в період дії карантину?

Банк не застосовує штрафні санкції за порушення наступних умов кредитних договорів:

1. надання документів, щодо фінансового стану позичальника;
  2. надання документального підтвердження укладання договорів страхування предметів застави та іпотеки, а також договорів страхування ризику втрати працездатності;
  3. надання звіту про незалежну оцінку ринкової вартості предмету забезпечення, виконаний в акредитованій Банком оціночній компанії;
  4. проведення перевірок предметів застави та іпотеки;
  5. дотримання коефіцієнту покриття забезпеченням/іпотекою.